Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

11 Steden WK Promo Tour

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team sluit Promo Tour af met winst - Velsen - Woensdag 13 augustus 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Inside-the-park-homerun beslist wedstrijd

English text

Het Nederlands Softbal Team sloot de Elf Steden Wereldkampioenschap Promo Tour woensdagavond (13 augustus) af met een 3-2 overwinning tegen Nieuw-Zeeland. De slotwedstrijd van de 10-game series werd gespeeld op het complex van Rooswijk in Velsen. We bedanken de club Rooswijk voor de organisatie van de activiteiten van vanavond, de lekkers pastamaaltijd, het vele fruit en hun gastvrijheid.

Met een 2-0 achterstand kwam Nederland langszij in de derde inning en nam een 3-2 voorsprong in de vijfde via een inside-the-park-homerun van Britt Vonk.

In de reeks won het Nederlands Team zes van de negen gespeelde wedstrijden. Helaas verregende één wedstrijd.

De afsluiting van de reeks brengt de ploeg nu naar de elfde locatie uit de naam van Tour en dat is Haarlem. Daar opent Oranje vrijdagavond 15 augustus het ISF Women's World Championship tegen Team USA, aanvang 20:00 uur, na afloop van de Openingsceremonie. Op de eerste speeldag gaat de eerste wedstrijd al om 9:30 uur 's morgens van start.

Op een dag met een helderblauwe lucht sloot het Nederlands Team de laatste voorbereidingen af voor de komende Wereldkampioenschap. Een training staat nog op het programma voor donderdagochtend, maar vanaf vrijdag is alle aandacht gericht op het Wereldkampioenschap, wat dat opent in Haarlem.

Vanavond ontmoette Nederland de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland voor het eerst sinds 1997. Destijds speelde Oranje tweemaal tegen Nieuw-Zeeland tijdens de Haarlemse Softbal Week. Het Nederlands Team, wat toen eveneens speelde onder leiding van Hoofd Coach Craig Montvidas, verloor toen beide wedstrijden. Een jaar eerder speelde Nederland driemaal tegen Nieuw-Zeeland tijdens de Qantas Four Nations Challenge in Brisbane (Australië) en won tweemaal. In 1994 reisde het Nederlands Team naar Nieuw-Zeeland en ontmoette het gastland in vijf wedstrijden, waarvan er twee werden gewonnen. Tijdens die trip was Media Officer Marco Stoovelaar eveneens bij de Oranje-ploeg.

Vanavond nam Nieuw-Zeeland een snelle 2-0 voorsprong in de eerste inning. Oranje-starter Lindsey Meadows begon met een strikeout, maar daarna sloeg Danica Ferriso een honkslag, gevolgd door een foul-out. Ferriso stal het tweede honk, maar blesseerde zichzelf en werd uit voorzorg gewisseld door pinch-runner Cassie Siataga. Hierna kreeg Katrina Nukunuku vier wijd. Vervolgens zorgde Jennifer Feret met een 2-run triple voor de 2-0 stand.

Katrina Nukunuku speelde in de Nederlandse Hoofdklasse voor Tex Town Tigers in 2008 en heette toen Katrina Stockford. Met Tex Town Tigers werd ze landskampioen. Katrina was dinsdag jarig en vandaag was het Saskia Kosterink die haar verjaardag vierde. Een aantal van de huidige Oranje-internationals was teamgenoot van Katrina bij Tex Town Tigers in 2008.

Nederland kam op het honk met twee uit in de eerste helft van de eerste inning toen Britt Vonk een stootslag-honkslag sloeg en Saskia Kosterink vier wijd kreeg, maar beiden strandden.

In de tweede inning sloeg Nathalie Gosewehr een honkslag met één uit, maar bleef ook achter.

Nederland kwam langszij in de derde slagbeurt. Jessie van Aalst, die haar interlanddebuut maakte, sloeg een line drive-honkslag het midveld in en schoof op na een opofferingsstootslag van Merel Oosterveld. Jessie stal vervolgens het derde honk en scoorde op een driehonkslag van Britt Vonk, die later de gelijkmaker scoorde na een grounder van Saskia Kosterink.

In de 2e3 nam Femke van Dusschoten de pitching over en gooide twee strikeouts. Ze had ook twee strikeouts in de vierde, de laatste daavan kwam met loopsters op het tweede en derde honk.

In de vijfde inning nam Oranje een 3-2 voorsprong. Met twee uit dreunde Britt Vonk de bal het midveld in en liep over de honken met een stand-up inside-the-park-homerun!

In de 2e5 had Nieuw-Zeeland loopsters op het eerste en tweede honk met één uit toen Rebecca Bromhead de bal naar Britt 'linede', die de bal ving een een 'unassisted double play' maakte.

Nadat Oranje twee loopsters had achtergelaten in de 1e6 gooide Ginger de Weert de 2e6. Ze zorgde voor drie nullen en schakelde de eerste twee slagvrouwen met drie slag uit om een save te verdienen.

Box Score Nederland vs. Nieuw-Zeeland

(bovenstaande foto's gemaakt door Marco Stoovelaar)

(bovenstaande foto's gemaakt door Fred Versluis)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 13 augustus 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.