Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

11 Steden WK Promo Tour

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team leidt klein verlies tegen regerend wereldkampioen - Hoofddorp - Dinsdag 12 augustus 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Wedstrijd blijft vijf innings puntloos

English text

Het Nederlands Softbal Team heeft vanavond (dinsdag 12 augustus) een kleine 2-0 nederlaag geleden tegen regerend wereld en Olympisch kampioen in Hoofddorp op het complex van Hoofddorp Pioniers.

De wedstrijd bleef vijf innings puntloos, waarna het thuisspelende Japan het eerste punt scoorde in de tweede helft van de zesde inning.

Na afloop van de 1e7 werd besloten de slagbeurt uit te spelen en daarin voegde Japan het tweede punt toe.

Oranje sluit de Elf Steden Toer af op woensdagavond 13 augustus tegen Nieuw-Zeeland op het complex van Rooswijk in Velsen.

Het Nederlands Team bereikte vanavond viermaal het honk. In de eerste slagbeurt kreeg Merel Oosterveld vier wijd met één uit, maar ging uit bij een steelpoging. In de tweede inning bereikte Anne Blaauwgeers het honk via een stootslag-honkslag op starter Sayuri Yamane met twee uit, maar strandde.

In de vijfde inning nam de Japanse pitchingtroef Yukiko Ueno het werpen over. De ervaren werpster werd begroet met een lead-off infield-hit van Virginie Anneveld. Met één uit sloeg Nathalie Gosewehr een line drive honkslag door het midden. Met twee uit voerden de twee loopsters een fraaie double-steal uit, maar strandden op het tweede en derde honk. Ueno zorgde vervolgens voor drie nullen op rij in de zesde en zevende inning.

Japan kreeg meer honkloopsters, maar de Nederlands pitching en verdediging deed het prima vanavond. In de eerste inning opende Yu Yamamoto met een honkslag op starter Dagmar Bloeming en kwam volgende slagvrouw Rei Nishiyama op het honk via een velderskeus. Maar Dagmar volgde met een strikeout. Met twee uit en loopsters op het tweede en derde honk sloot ze de slagbeurt ook af met een strikeout.

Lindsey Meadows en Ginger de Weert kregen hierna drie nullen op rij in respectievelijk de tweede en derde inning.

In de vierde inning nam Femke van Dusschoten de pitching over. Met twee uit kreeg ze loopsters op het tweede en derde honk, maar maakte een groundout een einde aan de inning.

In de vijfde werd Rebecca Soumeru de vijfde Nederlandse werpster. Ze kreeg een lead-off single tegen van Nozomi Nagasaki, maar daarna volgden drie nullen.

In de zesde inning opende Japan de score toen Haruna Sakamoto (die net verdedigend in het duel was gekomen) en Eri Yamada openden met back-to-back triples. Derde honkvrouw Virginie Anneveld maakt daarna een fraaie vangbal op een harde line drive, waarna een strikeout en vangbal de inning afsloten.

Omdat besloten was zeven volledige innings te spelen, ongeacht de stand, kreeg Japan een extra slagbeurt in de 2e7 met een 1-0 voorsprong. Eva Voortman werd de werpster van Oranje en begon met een strikeout. Misa Okubo kreeg even later vier wijd, waarna rechtsveldster Areke Spel een schitterende, slidende vangbal maakte bij de rechtsveldlijn voor de tweede nul. Honkslagen van Rei Nishiyama en Haruna Sakamoto leverden daarna Japan's tweede punt op.

Wij bedanken Hoofddorp Pioniers voor de organisatie van de wedstrijd, de maaltijd en de gastvrijheid.

Box Score Nederland vs. Japan

(bovenstaande foto's gemaakt door Fred Versluis en Marco Stoovelaar)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 12 augustus 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.