Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

11 Steden WK Promo Tour

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team wint ruim vs. Oklahoma City - Moergestel - Dinsdag 5 augustus 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Drie pitchers gooien samen No-Hitter

English text

Het Nederlands Softbal Team vervolgde de Elf Steden Wereldkampioenschap Promo Toer vanavond (dinsdag 5 augustus) met het spelen van de vierde wedstrijd uit de reeks. Op het complex van Roef! in Moergestel boekte Oranje een ruime 14-0 shutout-zege tegen de Oklahoma City University Stars.

Oranje kwam tot 14 honkslagen. Britt Vonk scoorde vijf punten, terwijl Saskia Kosterink er vier binnensloeg. Drie pitchers gooiden een 'Combined No-Hitter'.

Vanavond was de eerste van vijf wedstrijden tegen één van de twee Amerikaanse college-teams die het Nederlands Team ontmoet tijdens deze serie oefenwedstrijden. De volgende wedstrijd van de Toer wordt op woensdag gespeeld op het complex van Storks in Den Haag.

Vanavond stond het Nederlands Team tegenover Oklahoma City University Stars, dat het college-seizoen in mei afsloot met een 55-13 'record'.

Eén van de speelsters dit seizoen bij de Stars was Maxime van Dalen, die uitkomt voor Jong Oranje Rood. In haar eerste college-seizoen in de States speelde Maxime in 65 wedstrijden en sloeg .264 (46-uit-174) met negen tweehonkslagen en twee homeruns. Ze scoorde 36 punten en sloeg er 34 binnen.

De starter voor de Stars was Dani Fox, die dit seizoen de beste werpster was van OCU met een 23-5 'record'. Maar vanavond beleefde ze een zware start. Ze begon met drie slag voor openingsslagvrouw Chantal Versluis, maar die bereikte het honk na een wilde worp. Nadat ze het tweede honk had gestolen kwamen de honken vol te staan toen Merel Oosterveld en Britt Vonk beiden vier wijd kregen. Een vangfout in het outfield op een klap van Saskia Kosterink resulteerde toen in een punt, net als een hierna volgende wilde worp. En dat betekende het einde voor Fox, die werd opgevolgd door Jamie Rateliff. Het volgende punt werd even later toegevoegd toen opnieuw een vangfout werd gemaakt in het outfield. Na een strikeout kwamen de honken weer vol te staan toen Nathalie Gosewehr werd geraakt door een worp. Met twee uit werd tweemaal gescoord toen Anne Blaauwgeers een honkslag sloeg, waarna een 'double-steal'-situatie de stand op 6-0 bracht.

In de tweede inning werden twee runs toegevoegd. Merel Oosterveld opende met een driehonkslag en Britt Vonk kreeg daarna vier wijd. Beiden scoorden toen Saskia Kosterink hierna een tweehonkslag sloeg.

Na een puntloze twee innings werden nog eens drie punten gescoord in de vierde slagbeurt. Dit keer begon Britt Vonk met eeen tweehonkslag en scoorde op een volgende honkslag van Saskia Kosterink. Met twee uit scoorde de laatste het volgende punt op een tweehonkslag van Nathalie Gosewehr, die vervolgens zelf scoorde na een honkslag van Nathalie Timmermans.

Dani Fox keerde terug in de werpcirkel in de vijfde inning. Met twee uit kreeg ze een onverdiend punt op. Britt Vonk kreeg toen vier wijd en bereikte het derde honk op een pinch-hit single van Marisèla de Wind en scoorde op een hierna volgende fout in het outfield. De Wind was één van de vier speelsters die vorige week woensdag afviel uit de voorlopige selectie toen het roster werd bekend gemaakt voor het Wereldkampioenschap. Deze vier speelsters blijven bij de ploeg tijdens het restant van de Tour en zullen ook bij de ploeg zijn tijdens het WK. Met Marisèla op het tweede honk eindigde de inning toen een line drive van Virginie Anneveld eindigde in een fraaie vangbal van rechtsveldster Cheyanne Terry.

In de zevende inning begon Shareday Christina, die ook afviel, met een honkslag. Met één uit scoorde ze op een driehonkslag van Britt Vonk, die voor de vijfde keer het honk bereikte. Even later scoorde ze haar vijfde punt toen Marisèla de Wind een honkslag sloeg en zo de stand opvoerde naar 14-0.

Ginger de Weert startte voor Oranje. Ze begon met vier wijd voor lead-off hitter Kyndra Holasek in de eerste inning, maar schakelde daarna de volgende elf slagvrouwen op rij uit. Met twee uit in de vierde inning raakte ze Kylee Rounsaville met een worp en zij zou de tweede en laatste loopster in dit duel zijn voor de Stars.

In de vijfde inning nam Eva Voortman de pitching over. De linkshander zorgde voor drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts.

De zesde en zevende inning werden gegooid door 'veteraan' Rebecca Soumeru, die een week geleden eveneens tot de afvallers behoorde. Ze schakelde alle zes slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg op rij uit, waaronder vier opeenvolgende strikeouts.

De wedstrijd van vandaag plus de omringende activiteiten werden georganiseerd door Roef! in Moergestel, die we bedanken voor hun gastvrijheid vanavond.

Box Score Nederland vs. Oklahoma City University Stars


De teams stellen zich voor de wedstrijd op voor de volksliederen


Team Manager Paul Boonstra bedankt Bart van Knegsel, één van de organisatoren
van de wedstrijd van vandaag bij Roef! in Moergestel


De ceremoniële eerste worp wordt gegooid door een jeugdsoftbalster van Roef!


Chantal Versluis opent aan slag voor het Nederlands Team
Kylee Rounsaville is de catcher, Patrick Reus de umpire


Dani Fox start voor de Stars; de 1e honkvrouw is Jong Oranje-speelster Maxime van Dalen
Berend Mannessen is de 1B Coach


Merel Oosterveld


Even later scoort Merel het tweede Nederlandse punt na een wilde worp


Maxime van Dalen als eerste honkvrouw voor de Stars


Nathalie Timmermans


Nathalie Gosewehr scoort in de eerste inning


De ploeg is klaar om de posities in te nemen


Merel Oosterveld begint de 2e inning met een driehonkslag...


' ...3e honkvrouw Kristen Uthe kan dat niet voorkomen


Britt Vonk scoorde vijf punten vanavond


Hoofd Coach Craig Montvidas


Oranje-starter Ginger de Weert
Op de achtergrond staat 2e honkvrouw Chantal Versluis


Juridia Anasagasti, Manoa Weijgertse en Lizzie Clarijs in de Oranje Winkel


Een overzicht van het veld


Nathalie Gosewehr scoort in de vierde inning
Anne Blaauwgeers vertelt wat ze moet doen


Nathalie Timmermans was vanavond de startende catcher


Shareday Christina in het slagperk


Virginie Anneveld 'lines out' in de vijfde 5e inning


Marisèla de Wind sloeg 2-uit-2


Eva Voortman gooit de vifjde inning en had twee strikeouts


Peter & Joanne Schuler, de liaison officers van het Nederlands Team


Ook de wedstrijd in Moergestel was goed bezocht


Official Scorers Ben Goorts en Huub Nelissen (de laatste was ook de announcer)


Rebecca Soumeru gooit de laatste 2 innings en had 4 strikeouts


Lindsey Meadows slaat een foutbal


Einde wedstrijd

(bovenstaande foto's gemaakt door Paul Boonstra)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 5 augustus 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.